Înscriere cursanți

În acord cu misiunea și rolul pe care și le-a asumat de la bun început, anume acelea de a se constitui într-un real sprijin pentru sistemul educațional românesc și de a contribui în mod esențial la evoluția și transformarea acestuia, proiectul ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED acționează și inovează, din nou, în mod concret, pentru a susține cadrele didactice în parcursul lor de dezvoltare profesională.

În spiritul transparenței, al cooperării și al sustenabilității, și pentru că am fost, din multe puncte de vedere, deschizători de drumuri în ceea ce privește domeniul IT/digital, ne dorim să dăm mai departe tot ceea ce am învățat în toți acești ani de implementare a proiectului, punând la dispoziția cadrelor didactice din învățământul preuniversitar un întreg set de resurse și instrumente prin intermediul cărora acestea se pot dezvolta, pot crește, pot evolua, în acord cu nevoile lor, ale elevilor lor și, nu în ultimul rând, ale sistemului educațional românesc.

Astfel, în cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, a fost creat un curs care răspunde unor nevoi specifice de dezvoltare ale cadrelor didactice din țara noastră, în calitatea acestora de actori esențiali în livrarea unui act educațional de calitate.

Cursul „Resurse educaționale digitale: realizare, utilizare, evaluare” se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar primar și gimnazial și se va desfășura pe parcursul a 25 de ore sincron și alte 25 de ore online asincron.

Participanții vor primi 12 credite profesionale, după parcurgerea celor trei module:

¨ Modulul 1 - Platforme pentru realizarea resurselor educaționale deschise

¨ Modulul 2 - Perspectiva pedagogică a proiectării și utilizării RED

¨ Modulul 3 - Utilizarea responsabilă și sigură a RED

Formatorii sunt Experți RED din cadrul CRED ce au fost, la rândul lor, formați în proiect, iar cursurile sunt organizate prin intermediul fiecărei Case a Corpului Didactic din România.

După parcurgerea integrală a cursului și după absolvirea acestuia, cadrele didactice – boboci – Creatori de RED vor merge către elevii lor cu o materie mult mai atractivă, cu noi conținuturi, moderne, optimizate și care integrează aplicații și resurse educaționale în format digital. Vor deveni, astfel, artizanii propriilor discipline, la clasă.

formulare înscriere:

Vă rugăm să accesați link-ul corespunzător regiunii în care vă desfășurați activitatea!

București și Ilfov

Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui

Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare

Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea

Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș